Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Karnabahar Salatası

Brokoli, yüksek besin değerleri ile bilinen bir sebzedir. Aynı şekilde, karnabahar da insan vücuduna olan faydalarıyla tanınır. Bu iki besin değeri yüksek sebzenin bir araya gelmesiyle hazırlanan brokoli karnabahar salatası, insan vücuduna sunduğu faydalarla dikkat çeker. Eşsiz lezzeti ve sağlığa olan katkılarıyla bu salata, sofralarda daha sık yer alması gereken bir seçenektir. Yapımı oldukça pratik ve kolay olan bu sağlıklı salatayı denemek isterseniz, işte tarifi. Sofralarında sağlıklı besinleri bulundurmak isteyen herkese tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Brokoli Karnabahar Salatası için Gerekli Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 orta boy brokoli
  • 3 havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Brokoli Karnabahar Salatası Nasıl Yapılır?

Karnabaharı küçük parçalara ayırın ve bol su ile yıkayın. Aynı işlemi brokoli için de yaparak küçük parçalara ayırın ve iyice yıkayın. Parçalara ayrılan karnabahar ve brokoliyi bir tencereye koyun ve üzerine bir miktar su ekleyin. Ocağın altını açın ve su kaynamaya yakın havuçları soyup halka şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin. Biraz haşlayarak brokoli, karnabahar ve havuçların hafif yumuşamasını bekleyin. Su kaynadıktan yaklaşık 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Tenceredeki suyu süzün ve haşlanan sebzeleri derin bir salata tabağına alın.

Sebzeler soğurken sarımsakları soyun ve havanda iyice ezin. Daha sonra ezilen sarımsakların üzerine limon suyunu sıkın ve zeytinyağını ekleyin. Salatanın tuzunu serpiştirip kuru naneyi ilave edin. Hazırladığınız bu sosu salata tabağındaki brokoli, karnabahar ve havuçların üzerine gezdirerek dökün. Salatayı iyice karıştırın. Artık brokoli karnabahar salatanız hazır. Tabaklara alıp yemeğin yanında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Dirahşan

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Brokoli ve karnabaharı haşlarken ne kadar su eklemem gerekiyor? Ayrıca sebzeler tamamen yumuşamalı mı yoksa biraz diri mi kalmalı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Dirahşan, brokoli ve karnabaharı haşlarken sebzelerin üzerini örtecek kadar su eklemeniz yeterli olur. Genellikle suyun sebzelerin bir parmak üstüne kadar çıkması iyi bir ölçüdür. Sebzelerin tamamen yumuşaması yerine biraz diri kalması, hem lezzet hem de besin değerleri açısından daha iyidir. Bu nedenle 5-7 dakika kısa bir süre haşlamak genellikle yeterli olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Börülce Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Börülce Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Salata Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Salata Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Salata Tarifleri

Diyet Salata Tarifleri

Kuskus Salatası Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Salatası Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salata Otları Tarifi ve Malzemeleri

Salata Otları Tarifi ve Malzemeleri