Brokoli Karnabahar Salatası Brokoli, yüksek besin değerleri ile bilinen bir sebzedir. Aynı şekilde, karnabahar da insan vücuduna olan faydalarıyla tanınır. Bu iki besin değeri yüksek sebzenin bir araya gelmesiyle hazırlanan brokoli karnabahar salatası, insan vücuduna sunduğu faydalarla dikkat çeker. Eşsiz lezzeti ve sağlığa olan katkılarıyla bu salata, sofralarda daha sık yer alması gereken bir seçenektir. Yapımı oldukça pratik ve kolay olan bu sağlıklı salatayı denemek isterseniz, işte tarifi. Sofralarında sağlıklı besinleri bulundurmak isteyen herkese tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. Brokoli Karnabahar Salatası için Gerekli Malzemeler
Brokoli Karnabahar Salatası Nasıl Yapılır? Karnabaharı küçük parçalara ayırın ve bol su ile yıkayın. Aynı işlemi brokoli için de yaparak küçük parçalara ayırın ve iyice yıkayın. Parçalara ayrılan karnabahar ve brokoliyi bir tencereye koyun ve üzerine bir miktar su ekleyin. Ocağın altını açın ve su kaynamaya yakın havuçları soyup halka şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin. Biraz haşlayarak brokoli, karnabahar ve havuçların hafif yumuşamasını bekleyin. Su kaynadıktan yaklaşık 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Tenceredeki suyu süzün ve haşlanan sebzeleri derin bir salata tabağına alın. Sebzeler soğurken sarımsakları soyun ve havanda iyice ezin. Daha sonra ezilen sarımsakların üzerine limon suyunu sıkın ve zeytinyağını ekleyin. Salatanın tuzunu serpiştirip kuru naneyi ilave edin. Hazırladığınız bu sosu salata tabağındaki brokoli, karnabahar ve havuçların üzerine gezdirerek dökün. Salatayı iyice karıştırın. Artık brokoli karnabahar salatanız hazır. Tabaklara alıp yemeğin yanında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Dirahşan
22 Temmuz 2024 PazartesiBrokoli ve karnabaharı haşlarken ne kadar su eklemem gerekiyor? Ayrıca sebzeler tamamen yumuşamalı mı yoksa biraz diri mi kalmalı?
Cevap yazAdmin
22 Temmuz 2024 PazartesiDirahşan, brokoli ve karnabaharı haşlarken sebzelerin üzerini örtecek kadar su eklemeniz yeterli olur. Genellikle suyun sebzelerin bir parmak üstüne kadar çıkması iyi bir ölçüdür. Sebzelerin tamamen yumuşaması yerine biraz diri kalması, hem lezzet hem de besin değerleri açısından daha iyidir. Bu nedenle 5-7 dakika kısa bir süre haşlamak genellikle yeterli olur. Afiyet olsun!