Gün masalarınızı süsleyecek, farklı malzemelerle hazırlanan çeşitli salata tarifleri bulunmaktadır. Bu yazıda, gün masalarınızı şölene çevirecek ve konuklarınızı lezzet dolu tariflerle buluşturacak dört farklı salata tarifini paylaşacağız. Makarna Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Makarna Salatası Nasıl Yapılır? Makarnayı haşlamak için derin bir tencereye 1 litre su doldurun ve kaynatın. Kaynayan suya bir miktar tuz ekleyip makarnayı içine boşaltın. Makarna yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan makarnayı süzüp karıştırma kabına alın. Üzerine garnitür ve küp doğranmış salatalık turşusunu ekleyin. Sarımsağın kabuklarını soyup yoğurda ilave edin. Üzerine mayonez ve bir miktar tuz ekleyip makarnaya ilave edin. Malzemeleri homojen bir şekilde karıştırarak servis tabağına alın. Makarna salatası hazır. Afiyet olsun. Narlı Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Narlı Patates Salatası Nasıl Yapılır? Patatesleri su dolu tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri ılıdıktan sonra küp doğrayarak derin bir kaba alın. Küçük bir kasede sıvıyağ ve limon suyunu karıştırın. Dereotunu yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Kırmızı kuru soğanı yarım ay şeklinde ince doğrayın. Soğan ve dereotunu patateslerin üzerine ekleyip homojen bir şekilde karıştırın. Üzerine tuz ve sıvıyağ-limon karışımını döküp tahta kaşık yardımıyla tekrar karıştırın. Hazırladığınız salatayı servis tabağına alıp nar taneleriyle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun. Mısır Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Mısır Salatası Nasıl Yapılır? Uygun bir tencereye 4 su bardağı su ve tavuk göğsünü ekleyerek ocağa alın. Tavuk etleri yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan etleri küp doğrayın. Ayrı bir tencerede 1,5 su bardağı su ve 1 su bardağı pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan pirinçlere 1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip pilav gibi demlemeye bırakın. Üzerine doğradığınız tavuk etini ekleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanı yıkayıp ince ince kıyın. Salatalık turşusunu ufak doğrayın. Domatesleri de aynı şekilde ufak doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeyi pirincin üzerine ekleyin. Son olarak mısır, zeytinyağı, hardal, tuz ve limon suyunu ekleyip homojen bir şekilde karıştırın. Hazırladığınız salatayı servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun. Yeşil Mercimek Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Yeşil Mercimek Salatası Nasıl Yapılır? Yeşil mercimeği ayıkladıktan sonra uygun bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Ayrı bir tencerede pirinci haşlayıp süzün. Pirinç ve yeşil mercimeği derin bir karıştırma kabına alın. Kuru soğanın kabuklarını soyarak küp doğrayıp sıvıyağda hafif kavurun. Kavrulan soğanların üzerine salça ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Havucu rendeleyip kavrulan malzemelere ekleyin ve 2 dakika daha kavurarak ocaktan alın. Kavrulan malzemeler ılıdıktan sonra pirinç ve yeşil mercimeğin üzerine ilave edin. Salatalık turşusunu küp doğrayın. Yeşillikleri ince kıyın. Turşu, yeşillikler, mısır, tuz, karabiber ve sumağı malzemelere ekleyip homojen bir şekilde karıştırın. Karışımı servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun. |