Yaz Salataları Yaz salataları, sıcak yaz günlerinde hafif ve sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal seçenekler sunar. Hem formuna dikkat edenlerin hem de sağlıklı besinler tercih edenlerin tercih ettiği yaz salataları, ara öğün veya ana yemek olarak tüketilebilir. Yaz akşamlarında masalarınızı süsleyerek hafif ve lezzetli bir alternatif oluşturabilirsiniz. Semizotu Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Semizotu Salatası Nasıl Yapılır? Semizotu salatası için öncelikle semizotunu iyi bir şekilde yıkayın ve yapraklarını sap kısımlarından ayırın. Semizotunu kuruması için bekleyin ve bu aşamada diğer malzemeleri hazırlamaya geçebilirsiniz. Bunun için öncelikle zeytinyağı, limon suyu, tuz ve nar ekşisini bir kâsenin içerisine alıp karıştırın. Salatanın sosunu en son ilave edeceğiniz için buzdolabında bekletebilirsiniz. Diğer taraftan domates ve salatalıkları küpler şeklinde doğrayın ve semizotunun üzerine ilave edin. Mısır taneleri, peynir ve ceviz içini de salata malzemelerinin bulunduğu karıştırma kabına ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra buzdolabında beklemekte olan sosu en son salatanın üzerine gezdirin ve sunum yapın. Yeşil Salata Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Yeşil Salata Tarifi Nasıl Yapılır? Yeşil salatanın hazırlanması için öncelikle verilen tüm yeşil sebzeleri su dolu bir kabın içerisine alıp üzerine sirke ilave ederek bekletin. Yaklaşık beş dakika beklettikten sonra suyun içerisinden çıkarıp duru su ile durulayın. Ardından yeşillikleri arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayıp salata karıştırma kabına ilave edin. Diğer taraftan salatalığın kabuklarını soyup yarım şekilde doğrayıp salata malzemelerinin yanına ekleyin. Tüm yeşillikleri salata kabına ilave ettikten sonra tuz, limon suyu ve dilimlenmiş yeşil zeytini ilave edip güzelce harmanlayın. Yeşil salatanız servis için hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun. Bostana Salatası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Bostana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Bostana salatasının hazırlanması için verilen tüm sebzeleri güzelce yıkayıp kurulayın. Ardından derin bir salata karıştırma kabı alıp içerisine kabukları soyulmuş ve ince kıyım yapılmış domatesleri ilave edin. Salatalıkların da kabuklarını soyup küçük minik olacak şekilde doğrayıp domateslerin içerisine ekleyin. Diğer kalan yeşil biber, maydanoz, taze soğan, semizotu ve bir diş sarımsağı da aynı şekilde çok minik doğrayıp malzemelerin yanına ilave edin. Bütün sebzelerle buluşmuş olan bostana salatasının sosunu hazırlamaya geçin. Bunun için limon suyu, nar ekşisi, kuru nane ve zeytinyağını bir kâseye alıp iyice çırpın. Hazır olan salatanın üzerine gezdirip harmanlayın ve sunum yapın. Afiyet olsun. Kabak Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Kabak Salatası Nasıl Yapılır? Kabak salatasının hazırlanmasına öncelikle kabakların dış kabuklarını soyup rendeleyerek başlayın. Rendelenmiş olan kabakları yanmaz bir tavanın içerisine ilave edip kavurmaya başlayın. Kabakların üzerine zeytinyağını da ilave edip kavurmaya devam edin ve kabaklar yumuşadıktan sonra bir kâsenin içerisine alın. Diğer taraftan dereotunu ince kıyım yapın, yoğurdu bir kâseye ilave edip dereotu ile karıştırın. Yoğurdun içerisine bir diş sarımsağı rendeleyin, mayonezi ilave edin ve tuz ekleyip tekrar karıştırın. Hazırlanmış olan yoğurtlu karışımı kabakların içerisine boşaltıp karıştırın ve servis tabağının içerisine boşaltıp düzeltin. Salatanın en üstüne dövülmüş ceviz içini gezdirin. Zeytinyağı ile kırmızı pul biberi karıştırın ve salatanın üzerine gezdirip sunum yapın. Afiyet olsun. |