Mercimek Salatası, hem sağlıklı hem bol proteinli, hem de diyet yapanlar için lif oranı yüksek ve enerji deposu olan bir salata tarifidir. Tek başına bile çok doyurucu olan bu salata, midemizi ve gözümüzü doyurma özelliğine sahiptir. Lezzetli ve besleyici bu salatayı yapmaya başlayalım. Mercimek Salatası İçin Malzemeler (3-4 Kişilik)
Mercimek Salatası Nasıl Yapılır? İlk olarak, yeşil mercimeği taşlarından ayıklamamız gerekiyor. İyi bir marka da olsa, yeşil mercimeği gözden geçirmek şarttır. 1 su bardağı yeşil mercimeği bir süzgece döküp akan suyun altında güzelce yıkayalım. Sonra, bir tencereye döküp üzerine mercimekleri geçecek kadar sıcak su ve bir çay kaşığı tuz ilave ederek ocağa koyalım. Kapağını yarı kapalı yapalım ki çabuk pişsin; kapağını tam kapatmayın çünkü kaynayınca taşabilir. Arada bir yeşil mercimekleri karıştıralım, her yerinin aynı pişmesini sağlamak için. Suyunu çekmesine yakın, içinden birkaç tane yeşil mercimek alarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Pişmemişse, tekrar sıcak su ilave edelim. Taneleri yumuşayana kadar pişirelim. Pişen yeşil mercimekleri ateşten alıp, koyu renkli suyunu akıtmak için tel süzgece dökelim ve soğuk sudan geçirelim. Sonra süzülmesi için bir kenara koyalım. Diğer tarafta, doğranacak malzemeleri hazırlayalım. Biberleri, domatesi, salatalığı, konserve mısırı ve maydanozu yıkayalım ve doğramaya başlayalım. Bütün malzemeleri küp şeklinde doğrayalım. Konserve mısırı da süzüp, yıkayıp süzülmesi için bir kenara koyalım. Yeşil mercimeği bir kaba alalım. Üzerine doğradığımız yeşillikleri, biberleri, domatesi, salatalığı, mısırı, maydanozu ve turşuyu ilave edelim. Hepsini birlikte güzelce karıştıralım. Yağını, tuzunu, limon suyunu ve nar ekşisini de ilave edelim. Servis tabağına alalım. Artık salatamız yenmeye hazır. Yiyenlere şifa olsun. Afiyet olsun. |
Eryavuz
21 Temmuz 2024 PazarBen mercimek salatasını hazırlarken yeşil mercimekleri yeterince yumuşatamıyorum, sizce nerede hata yapıyorum? Bir de nar ekşisi yerine ne kullanabilirim?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Eryavuz,
Yeşil mercimekleri yeterince yumuşatamıyorsanız, öncelikle mercimekleri yeterince süre suda bekletip bekletmediğinizi kontrol edin. Genellikle bir gece önceden suya koymak, mercimeklerin daha kolay pişmesini sağlar. Ayrıca, kaynama sırasında suya bir tutam tuz eklemek de yumuşamalarına yardımcı olur. Nar ekşisi yerine balzamik sirke veya limon suyu kullanabilirsiniz. Bu malzemeler de salatanıza ekşimsi bir tat katacaktır.
Afiyet olsun!