Çingene Salatası Çingene salatası, kökleri yüzyıllar öncesine dayanan ve göçebe halklar tarafından benimsenmiş bir tariftir. Adını, sürekli göç halinde olan ve yanlarında sınırlı miktarda erzak taşıyan Çingene halkından alır. Bu salata, elde bulunan malzemelerle yapılabilen pratik ve lezzetli bir yemektir. Günümüzde, birçok kültürde farklı yorumlarıyla karşımıza çıkar. Peki, Çingene salatası hangi malzemelerden yapılır ve nasıl hazırlanır? İşte dört kişilik bir Çingene salatasının malzeme ve yapım tarifini sizinle paylaşıyoruz. Dört Kişilik Çingene Salatası Malzemeleri
Dört Kişilik Çingene Salatası Nasıl Yapılır? Çingene salatası için gerekli olan malzemelerimizi hazırladıktan sonra salatamızı yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle iki adet orta boy domatesimizi, bir adet salatalığımızı ve iki adet çarliston biberimizi temiz olacak şekilde geniş bir kapta iyice yıkıyoruz. Salatamız için ayırmış olduğumuz yarım demet maydanozu da ayıklayıp iyice yıkıyoruz. Çingene salatamıza eklemek için hazırladığımız bir adet kuru soğanı, kabuklarından arındırıyoruz. Yıkamış olduğumuz domates, salatalık, biber ve soğanı, küp şeklinde küçük küçük doğruyoruz. Çingene salatamızın karışımı için ayarladığımız derin ve geniş kabın içerisine, lor peynirini koyuyoruz ve üzerine küp şeklinde küçük küçük doğranmış domates, salatalık, biber ve soğanı ekliyoruz. Salata için ayırdığımız maydanozu ince olmayacak şekilde doğrayıp, sebzelerin üzerine aktarıyoruz. Son olarak salataya lezzet vermesi için hazır bulundurduğumuz, iki yemek kaşığı sızma zeytinyağını ve tuzu da sebzelerin üzerine ekleyip, iyice karıştırıp harmanlıyoruz. Harmanlama işlemi bittikten sonra hazır olan farklı ve lezzetli Çingene salatamızı, üzerine ayarlamış olduğumuz beş adet zeytinle süsledikten sonra, artık salatamız servis halini almıştır. Hazır olan bu lezzetli salatamızı aileniz ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet Olsun. |