Brokoli Salatası Brokoli, sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir ve çeşitli yemek tariflerinde kullanılabilir. Brokoli salatası, özellikle yaz aylarında sofralarımızı zenginleştiren ve damak tadımızı şenlendiren bir seçenektir. Bu salata, misafirlerinize sunabileceğiniz göz alıcı ve lezzetli bir alternatiftir. Brokoli Salatası Malzemeler (4 Kişilik)
Sosu İçin
Brokoli Salatası Nasıl Yapılır? Brokoliyi küçük parçalara ayırıp güzelce yıkayalım. Orta boy bir tencereye bir miktar su koyup üzerine 2 yemek kaşığı tuz ekleyelim. Temizlenmiş ve doğranmış brokoliyi tencerenin ağzını kapatarak 10 dakika haşlayalım. Brokoliyi yeterince pişirdiğimizden emin olduktan sonra süzgeç yardımıyla alalım. Brokolinin suyunu atmayarak sabahları aç karınla tüketmenin birçok sağlık sorununa faydası olduğu bilinmektedir. Havuçların kabuğunu soyduktan sonra jülyen usulü doğrayalım. Tavaya çok az yağ döküp havuçları kısa bir süre kavuralım. Üzerine çok az su koyarak tencerenin kapağını kapatalım. Beş dakika kadar bu şekilde kalması yeterli olacaktır. Hazırladığımız brokolinin üzerine havuçları koyalım. Diğer yandan közlenmiş kapya biberlerimizi dilediğimiz boyutlarda doğrayalım ve salatamıza ekleyelim. Ardından mısırı ilave edelim. Sos hazırlığı için derin bir kase yeterli olacaktır. Hardal ve yoğurdu kaseye koyup iyice çırpalım. Üzerine balı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. En üste rendelenmiş bir diş sarımsağı ve karabiberi ekleyelim. Karışımı harmanladıktan sonra tuz ve yağı ekleyip sosumuzu tamamlıyoruz. Salatanın üzerine iyice gezdirip tarifimizi tamamlıyoruz. Süsleme için tercihe göre maydanoz ve dereotu kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun. |
Nebih
13 Temmuz 2024 CumartesiBrokoli salatası yaparken brokolilerin haşlanma süresini nasıl ayarlayabilirim? Ãok haşlanırsa vitamin kaybı olur mu?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Nebih,
Brokoli salatası yaparken brokolilerin haşlanma süresini dikkatlice ayarlamak önemlidir. Genellikle brokolileri kaynar suya attıktan sonra 3-4 dakika haşlamak yeterlidir. Bu süre, brokolilerin hem parlak yeşil rengini korumasını sağlar hem de vitamin kaybını minimumda tutar. Çok haşlanırsa, brokoliler hem lezzetini hem de besin değerlerini kaybedebilir. Haşladıktan sonra hemen soğuk suya tutarak haşlanma sürecini durdurabilirsiniz. Bu yöntemle brokolileriniz hem besleyici hem de lezzetli olur. Afiyet olsun!