Yoğurtlu Kereviz Salatası Kereviz, içerdiği A, B ve C vitaminlerinin yanı sıra fosfor, çinko, bakır, mangan ve selenyum mineralleri ile oldukça besleyici ve şifa kaynağı bir sebzedir. Kerevizin birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle vücuda kuvvet verir, kandaki stres hormonlarını azaltarak sinir yorgunluğunu giderir ve iştah açar. Ayrıca ağız kokusunu giderir, kanı temizler, öksürüğü keser, karaciğer şişkinliğini ve sarılığı giderir. Gaz söktürücü özelliği de vardır. Yüksek tansiyon, şeker ve prostat hastalarına iyi gelirken, hipertansiyon ve kolesterolü düşürür. Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Vücut ağrılarını giderir, mideyi kuvvetlendirir ve unutkanlığa karşı faydalıdır. Romatizma ve gut hastalıklarına iyi gelir, anne sütünü artırır, cilde tazelik ve canlılık verirken sivilceleri de azaltır. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz kerevizin sapı, yaprağı ve kökü yemeklerde kullanıldığı gibi salatası yapılarak da tüketilmektedir. Vitamin bakımından zengin ve şifa kaynağı olan bu bitkiden yapılan yoğurtlu kereviz salatasının tarifini sizlerle paylaşalım. Yoğurtlu Kereviz Salatası Malzemeleri
Yoğurtlu Kereviz Salatası Nasıl Yapılır? Yoğurtlu kereviz salatasının malzemelerini hazırladık ve yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle bir adet orta boy kerevizi, temiz oluncaya kadar iyice yıkıyoruz. Kereviz rendeledikten sonra hemen karardığı için, öncelikle salatamız için gerekli olan sosu hazırlayalım. Sos hazır olduktan sonra kerevizi rendeleyip hemen sos ile karıştırırsak, kerevizin kararmasını önlemiş oluruz. Şimdi, sos için kullanacağımız malzemelerden olan üç kaşık süzme yoğurdu, sosu hazırlamak için ayarladığımız orta boy kasenin içine koyuyoruz. Üzerine bir yemek kaşığı mayonez ve bir çay kaşığı tuzu da ekliyoruz. Hazır bulunan iki diş sarımsağı soyup iyice dövüyoruz. Dövülmüş iki diş sarımsağı da yoğurt ve mayonezin üzerine ekleyip, sos malzemelerini iyice karıştırıyoruz. Yoğurtlu kereviz salatası için gerekli olan sosumuz hazır. Salatamız için yıkadığımız kerevizi alıp dış kabuğunu bıçak yardımıyla soyuyoruz. Sert kısımları var ise onları keserek temizliyoruz. Kabuklarını soyup temizlediğimiz kerevizi rendelemek için rendeyi kullanıyoruz. Rendelediğimiz kerevizi, yoğurtlu kereviz salatamızın malzemelerini karıştırmak için hazırladığımız orta boy derin kabın içine koyuyoruz ve hiç beklemeden salatamız için önceden hazırlamış olduğumuz sosu üzerine ekliyoruz. Malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra son olarak yarım çay bardağı dövülmüş cevizi de malzemelere ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi bittikten sonra yoğurtlu kereviz salatamız artık hazırdır. Salatamızın servisini yapmak için önceden hazırladığımız servis tabağına hazır olan salatamızı aktarıyoruz ve salatamızı süslemek için bir tutam dereotu ile süslüyoruz. Salatamız artık servise hazır hale gelmiştir. Bu vitamin dolu, lezzetli ve şifa kaynağı salatayı, aileniz ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet Olsun. |
Metiner
20 Temmuz 2024 CumartesiKereviz gerçekten bu kadar faydalı mı? Unutkanlığa bile iyi geliyor mu? Yoğurtlu kereviz salatasının tadı nasıl oluyor, denemeye değer mi?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Metiner,
Evet, kereviz gerçekten oldukça faydalı bir sebzedir. İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve genel sağlığa olumlu etkileri vardır. Unutkanlığa iyi geldiği konusunda bazı çalışmalar yapılmış olsa da kesin bir bilgi vermek zor. Ancak, genel olarak beyin sağlığı için faydalı besinler arasında yer alır.
Yoğurtlu kereviz salatasına gelince, bu salata oldukça ferahlatıcı ve lezzetlidir. Kerevizin kendine has aroması ve yoğurdun hafif ekşiliği bir araya gelince, ortaya hoş bir tat çıkıyor. Denemeye değer bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Afiyet olsun!