Kuşkonmaz Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kuşkonmaz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuşkonmaz Salatası, Öncelikle yapacağımız salata malzemesi olan kuşkonmazı biraz tanıyalım. Kuşkonmaz, sebze olarak yenen ve süs amacıyla yetiştirilen çeşitli bitki türlerini kapsayan bir bitki türüdür. Kuşkonmaz, gövdesi dik, yeşil düzgün yüze ve yaygın dallara sahiptir. Dallarda kendi arasında dalcıklara ayrılmış olup, ince yeşil renkli dallar ve bu dalların 3-6 tanesi bir aradadır. Kuşkonmaz bitkisinin tarihi uzun bir geçmişe sahiptir. Eski Yunan ve Romalılardan beri çok sevilen değerli bir besin kaynağıdır. Bugün en çok İtalya, ABD, Çin ve Fransa'da yetiştirilmektedir. Türkiye'de taze üretimi gitgide artmaktadır. Memleketimiz olan İstanbul'un Silivri ilçesinde de kuşkonmaz yetiştirilen bağlar bulunmaktadır. Kumlu ve gevşek, sulak ve killi topraklarda yetişir. Çok yıllık otsu bir bitkidir. Hem sağlık anlamında hem lezzet anlamında salatası ve yemekleri yapılmaktadır. Günümüzde salata olarak ve yemek özellikle et ve köfte yanlarına garnitür olarak da hazırlanmaktadır.


Kuşkonmaz Salatası İçin Malzemeleri

  • 750 gr. Veya 1 kilogram Kuşkonmaz

Haşlamak için

  • Yeteri kadar su
  • 4-5 çay kaşığı tuz
  • Haşlandıktan sonra şok etkisi yapmak için kullanılacak Buzlu su

Sosu için gerekli malzemeler

  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak ezilmiş
  • 1/2 limonun suyu
  • Tuz

Kuşkonmaz Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle ilk işe kuşkonmazların kök kısımlarından yaklaşık olarak 4-5 cm'ye kadar keselim. (Bu kestiğiniz kök kısımlarını çorba yaparken kullanabilirsiniz sakın atmayın kökünde de şifa vardır). Kalın lifli kılçıklı bölgeleri temizleyelim.

Tencereye bolca suyu koyup üzerine de 4-5 çay kaşığı tuzu koyup tencereyi ocağa koyalım. Su kaynamaya başlayınca ayıklayıp, yıkayıp temizlediğimiz kuşkonmazları ekleyelim ve yaklaşık olarak 8-10 dakika kadar orta sertlikte fazla yumuşak olmamak şartı ile haşlayalım. Eğer kuşkonmazlar kalın ise 9-10 dakika arası yeterli olacaktır. Ayrıca şunu da belirtelim haşlama süresi aslında kuşkonmazların kalınlığına ve tazeliğine göre değişiklik göstermektedir. Sizler 5 dakikadan sonra kontrol edin. Haşlanan kuşkonmazları süzgeçli kepçe yardımıyla kaynayan sudan alıp hemen buzlu suyun içine atalım. (Bu işlem kuşkonmazların o canlı yeşil renklerini koruyacak ve daha diri, canlı görünmelerini sağlayacaktır). Buzlu su içerisinde birkaç dakika beklettikten sonra çıkarıp süzelim. Diğer tarafta kuşkonmazlar süzülürken sosumuzu hazırlayalım. Tüm sos malzemelerini derin ve düz bir kap içinde karıştıralım. Kuşkonmazları bu sosun içine koyalım, hafifçe sebzelerimize zarar vermeden alt üst edelim ve bu sos içinde bekletelim. Sonra servis tabağına alalım. Sunum için servise hazırdır.

Afiyet Olsun.

Kuşkonmaz Salatası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Patates Salatası

Oktay Usta Patates Salatası

Salata Tarifleri ve Malzemeleri

Salata Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta Salata Tarifleri

Oktay Usta Salata Tarifleri

Değişik İkramlık Salatalar

Değişik İkramlık Salatalar

Pazı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilaki Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilaki Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Salatanın Faydaları Nelerdir?

Salatanın Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mimoza Salata Tarifi ve Malzemeleri

Mimoza Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Coleslaw Salata Tarifi ve Malzemeleri

Coleslaw Salata Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Salata Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Salata Tarifleri ve Malzemeleri

Yeşil Salata Kaç Kalori?

Yeşil Salata Kaç Kalori?

Salata Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Salata Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6