Arpa Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Arpa Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa şehriye salatası, insan vücudu için gerekli bütün vitamin ve mineralleri içinde barındıran çok lezzetli ve besleyici bir salata çeşididir. İster akşam yemeklerinde, isterseniz de çay saatlerinde çekinmeden hazırlayabilirsiniz. Doyurucu ve tok tutan özelliği sebebiyle formunu sağlıklı bir şekilde korumak isteyen kişilere de günde 1 öğün tüketmelerini tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.


Arpa Şehriye Salatası Malzemeleri

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet iri boy kırmızı biber
  • 4 adet kornişon turşu
  • 4 dal yeşil soğan
  • Bir küçük kâse doğranmış maydanoz
  • 1 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Arpa Şehriye Salatası Nasıl Yapılır?


Salatamızı yapmaya ilk olarak tavuk göğsünü haşlayarak başlıyoruz. Bunun için küçük bir tencerenin içine 4 su bardağı kaynar su koyup ocağın üzerine alıyoruz. Su kaynamaya başlayınca tavuk göğsünü atıp, üzerine bir baş soğanın kabuğunu soyup bütün halde tencereye atıyoruz. Daha sonra bir miktar tuz ve kara biber ilave ederek et pişinceye kadar orta ateşte kaynatıyoruz.

Tavuk göğsü pişince suyun içinden çıkartıp, yaklaşık on dakika dinlenmesini bekliyoruz. Bu süre içinde et, içindeki suyu tamamen bırakacaktır. Daha sonra tavuk etini ince ince didikleyerek hazır hale getiriyoruz.

Küçük bir teflon tavanın içine tereyağını ve sıvı yağı atıp, şehriyeler pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra üzerine tavuk göğsünü pişirdiğimiz et suyunu, soğuduysa kaynatarak üzerine ilave ediyoruz. Tıpkı normal pilav yapar gibi demlenmesini bekliyoruz. Eğer suyu az gelirse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Pilav piştikten sonra kendini çekmesi ve biraz soğuması için yarım saat kadar dinlendiriyoruz.

Yeşil soğanları, kırmızı biberi ve kornişon turşuları ince doğrayıp hazır hal getiriyoruz.

Geniş bir kâsenin içine ilk olarak soğuyan şehriyeleri, daha sonra tavuk etlerini katıp karıştırıyoruz. Doğradığımız sebzeleri, turşuyu ve maydanozu ilave ediyoruz. En son limonunu ve baharatlarını ilave edip, karıştırıyoruz.

Afiyet olsun.

Arpa Salatası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta Makarna Salatası

Oktay Usta Makarna Salatası

Makarna Salatası Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Salatası Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Beyin Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Beyin Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Börülce Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Börülce Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Zeytin Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Zeytin Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etimekli Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası

Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası

Burger King Salata Tarifi ve Malzemeleri

Burger King Salata Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kuskus Salatası

Oktay Usta Kuskus Salatası

Pişmiş Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pişmiş Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kıvırcık Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kıvırcık Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Salatası Malzemeleri

Rus Salatası Malzemeleri

Kalıpta Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6