Mısır Salatası Mısır, sebze olarak düşünülse de aslında bir tahıl ürünüdür ve sap içerisinde yetişir. Koçanında ipeksi ipler bulunan mısır, yüksek miktarda B-6 ve B-12 vitaminleri, mineraller, protein, demir, sodyum, potasyum ve karbonhidrat içerir. Mısırın sağlığa birçok faydası vardır; sindirim sistemini düzenler, anemiyi önler, enerji seviyesini artırır, kolesterolü düşürür, kilo vermeyi kolaylaştırır, diyabet ve hipertansiyonu önler, göz sağlığını korur, kansere yakalanma riskini azaltır, hamilelik döneminde çok faydalıdır, kalp sağlığını korur, Alzheimer hastalığını önler ve cilt ile saç sağlığına katkı sağlar. Ayrıca, mısır püskülü, mısır yağı ve mısır unu da sağlık açısından birçok fayda sunar. Mısır, yemeklerde, patlamış mısır olarak veya salatalarda kullanılarak tüketilir. Şimdi, mısırdan yapılan bir salatanın tarifine ve gerekli malzemelere bakalım. Mısır Salatası Malzemeleri
Mısır Salatası Nasıl Yapılır? Mısır salatası malzemelerini hazır hale getirdikten sonra salatamızı yapmaya başlayabiliriz. İlk olarak, bir kutu konserve mısırı iyice yıkayıp süzün. Bir adet kırmızı biberi fırında közleyin. Közlenmiş kırmızı biberi, bir adet salatalığı ve dört adet kornişon turşusunu küçük küpler halinde doğrayın. Bir demet maydanoz ve bir demet dereotunu iyice yıkayarak ince ince kıyın. Geniş bir karıştırma kabına mısırları aktarın. Üzerine küçük küpler halinde doğradığınız közlenmiş kırmızı biber, salatalık ve kornişon turşuları ekleyin. İnce ince kıydığınız maydanoz ve dereotunu da karışıma ilave ettikten sonra, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı tuz ve yarım limonun suyunu ekleyin. Hazırladığınız mısır salatası karışımını iyice harmanlayın. Harmanladığınız mısır salatası servise hazır hale gelmiştir. Bu lezzetli salatayı aile ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet Olsun. |