Kırmızı lahana, sağlıklı ve besleyici özellikleriyle bilinen bir sebzedir. Vücut direncini arttıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren kırmızı lahana, ayrıca balgam söktürücü, yumuşatıcı ve hazmettirici özelliklere sahiptir. Yara iyileştirici ve ağrı kesici etkileri de bilinmektedir. Lahana tohumu ise kurt düşürücü ve idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Yaralı ve şiş ayaklara lahana yapraklarının ezilerek sarılması da oldukça faydalıdır. İçerdiği kimyasallar sayesinde bedenin hastalıklara karşı direncini arttıran kırmızı lahana, uzmanlar tarafından günlük beslenme düzenine dahil edilmesi önerilen bir besindir. Şimdi, bu kadar faydalı bir sebzeyle hazırlanan lezzetli bir salata tarifini paylaşalım. Yoğurtlu Kırmızı Lahana Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Kırmızı Lahana Salatası Nasıl Yapılır? Teflon tavaya sıvı yağ konulur ve bir iki dakika kadar kızdırılır. Sarımsaklar rendelenir ve sıvı yağın içerisine eklenir. Sarımsaklar bir iki kez karıştırılır ve kokusu çıkınca kırmızı lahana ilave edilir. Kırmızı lahanalar ara ara karıştırılarak lahanaların kabarıklığı azalır. İçerisine bir veya iki su bardağı su ilave edilir. Lahana suyunu çekince ocaktan alınır. Karıştırma kabına yoğurt, tuz ve mayonez eklenir. Cevizler iri olacak şekilde doğranır ve karıştırma kabının içerisine ilave edilir. Yumuşamış kırmızı lahanalar da eklenir ve karıştırılır. Servis tabağına alınarak üzeri maydanoz yaprakları ile süslenebilir. Yoğurtlu kırmızı lahana salatamız servise hazırdır. Not: Eğer lahanayı çok fazla yumuşak istemezseniz su ilavesinde bulunmayabilirsiniz veya daha az su ekleyebilirsiniz. Yoğurt veya mayonezi çok seviyorsanız, miktarını artırabilirsiniz. Ölçüler isteğe göre ayarlanabilir. |